У Сењском Руднику одржан је научни скуп под називом: „Улога рударства у индустријализацији и модернизацији Србије у 19. и 20. веку“.

У Сењском Руднику одржан је научни скуп под називом: „Улога рударства у индустријализацији и модернизацији Србије у 19. и 20. веку“.

Поводом обележавања јубилеја – 170 година од оснивања Сењског Рудника, у уторак 11. јула 2023. године у Музеју угљарства у Сењском Руднику одржан је научни скуп под називом: „Улога рударства у индустријализацији и модернизацији Србије у 19. и 20. веку“.
На скупу су своје радове презентовали еминентни стручњаци из области историје, археологије, журналистике, музеологије, архивистике, рударства итд.
Уз присуство представника локалне самоуправе, руководства ЈП ПЕУ Ресавица, РМУ „Рембас“ Ресавица, рудара и мештана Сењског Рудника, скуп су свечано отворили директор ЈП ПЕУ Ресавица Саша Спасић, и директор РМУ „Рембас“ Ненад Лукић

 

 

 

Обавештење за посетиоце

Поштовани посетиоци,
Обавештавамо Вас да је Музеј угљарства у Сењском Руднику почео са радом од понедељка, 11. маја 2020. године. Због новонастале ситуације, групне посете биће омогућене уз присуство максимално 10 посетилаца по групи, искључиво уз поштовање прописаних мера заштите.

Контакт

МУЗЕЈ УГЉАРСТВА у Сењском Руднику

35234 Сењски Рудник

тел: 035/620-735

mob: 064/80 66 990

email:

muzej.ugljarstva@jppeu.rs

muzejugljarstva@gmail.com

Радно време:

Понедељак - недеља од 9 до 17 часова