Семинар Међународног савета музеја (ICOM)

Семинар Међународног савета музеја (ICOM)

Семинар Међународног савета музеја (ICOM) под називом „Екомузеји и музеји зајднице“ одржан је у Београду од 25. до 27. октобра 2017. На семинару су учествоавили гости из екомузеја у Италији, Хрватској, као и представници наших музеја у Сењском Руднику, Голубинцима, Долини Ибра, Злакуси…
Интернационални тим предавача овог пута предводио је потпредседник ИКОМ-а, Алберто Гарландини, и председник ИКОМ-а Хрватске, Дарко Бабић.

Овај међународни скуп стручњака је и јединствена прилика да се изнесу студије случја из домаће праксе, па су учесници семинара добили увид у активности везане за Еко-етно музеј „Шлос“ у Голубинцима, као и екомузеје у процесу настајања какав је Музеј угљарства у Сењском Руднику. Мирослав Николић, управник Музеја угљарства, изнео је запажено излагање о пројекту везаном за екомузеј у Сењском Руднику и тиме представио наш музеј колегама из европских музеја и уваженим члановима ИКОМ-а.

Обавештење за посетиоце

Поштовани посетиоци,
Обавештавамо Вас да је Музеј угљарства у Сењском Руднику почео са радом од понедељка, 11. маја 2020. године. Због новонастале ситуације, групне посете биће омогућене уз присуство максимално 10 посетилаца по групи, искључиво уз поштовање прописаних мера заштите.

Контакт

МУЗЕЈ УГЉАРСТВА у Сењском Руднику

35234 Сењски Рудник

тел: 035/620-735

mob: 064/80 66 990

email:

muzej.ugljarstva@jppeu.rs

muzejugljarstva@gmail.com

Радно време:

Понедељак - недеља од 9 до 17 часова