Дани европске баштине 2017

Дани европске баштине 2017

„Дани европске баштине 2017.“ обележени су и у Србији од 15. септембра до 2. октобра темом „Културно наслеђе и природа“. На тај начин, као и претходне године, Србија се прикључила обележавању заједничке теме на нивоу Европе.

Музеј угљарства – Сењски Рудник, ове године, постао је део манифестације „Дани европске баштине“. Овогодишње издање највећег европског фестивала културног наслеђа нагласило је у којој мери наше окружење обликује наш начин живота, али и наше животе у целини. С тим у вези одржане су дечје радионице у сновној школи „Вук Караџић“ у Сењском Руднику као и презентација на задату тему која је одржана у петак, 29.09.2017. са почетком у 13 часова у галерији Музеја угљарства у Сењском Руднику, након чега су посетиоци могли да обиђу музејски комплекс.

О нама

Музеј угљарства у Сењском Руднику је основан, на иницијативу РМУ „Рембас“, са задатком да прикаже рударско-техничко-историјски развој РМУ „Рембас“ и осталих рудника угља у Србији. Експонати Музеја приказују развој угљарства у Србији од периода антике до данашњих дана. Музеј угљарства спада у специјализоване музејске установе техничког типа и налази се у саставу Заједнице музеја науке и технике Србије. Основна делатност Музеја обухвата послове прикупљања, проучавања, обраде и презентације предмета и грађе који су од значаја за проучавање историје технолошко-техничког развоја рударства у Србији.

Контакт

МУЗЕЈ УГЉАРСТВА у Сењском Руднику
35234 Сењски Рудник
тел: 035/620-735, 627-722

Данијела Трајковска – Кустос
mob: 069/3627-560
email: danijela.trajkovska@jppeu.rs