У Музеју угљарства у Сењском Руднику свечано је отворена изложба под називом: „Надежда Петровић“

У Музеју угљарства у Сењском Руднику свечано је отворена изложба под називом: „Надежда Петровић“

У суботу, 18. маја од 18 часова,  у Музеју угљарства у Сењском Руднику свечано је отворена изложба под називом: „Надежда Петровић“, поводом Међународног дана музеја.


 

 

 

 

 

 

 

Изложба је настала као плод сарадње између Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља Ресавица, рудника мрког угља „Рембас“ и музеја у Сењском Руднику  са Уметничком галеријом „Надежда Петровић“ из Чачка и Културним центром „Златибор“ из Чајетине.

Изложба о животу и стваралаштву Надежде Петровић, ауторке Мирјане Рацковић, кустоскиње – музејске саветнице у Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ из Чачка, упознала је публику у Сењском Руднику са динамичним животом и ликовним стваралаштвом чувене српске сликарке. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Драгана Божовић, кустоскиња – музејска саветница, уводним предавањем са темом „Надежда Петровић и боравак у Сењском Руднику“, публици је открила повезаност наше познате сликарке са Сењским Рудником.

На отварању изложбе најављена је будућа сарадња Музеја угљарства и Уметничке галерије „Надежда Петровић“, којом ће бити промовисана прича о посебној вези наше чувене сликарке и њене породице са Сењским Рудником.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поставка ће бити изложена у Музеју угљарства у Сењском Руднику до 20. јуна 2024. године.

Обавештење за посетиоце

Поштовани посетиоци,
Обавештавамо Вас да је Музеј угљарства у Сењском Руднику почео са радом од понедељка, 11. маја 2020. године. Због новонастале ситуације, групне посете биће омогућене уз присуство максимално 10 посетилаца по групи, искључиво уз поштовање прописаних мера заштите.

Контакт

МУЗЕЈ УГЉАРСТВА у Сењском Руднику

35234 Сењски Рудник

тел: 035/620-735

mob: 064/80 66 990

email:

muzej.ugljarstva@jppeu.rs

muzejugljarstva@gmail.com

Радно време:

Понедељак - недеља од 9 до 17 часова