Музеј угљарства из Сењског Рудника узео је учешће у реализацији међународне изложбе под називом „THE WORLD OF MINERS“ (СВЕТ РУДАРА)

Музеј угљарства из Сењског Рудника узео је учешће у реализацији међународне изложбе под називом „THE WORLD OF MINERS“ (СВЕТ РУДАРА)

На позив колега из Muzeum Zup Krakowskich Wieliczka (Вјеличка, Пољска), Музеј угљарства из Сењског Рудника узео је учешће у реализацији међународне изложбе под називом „THE WORLD OF MINERS“ (СВЕТ РУДАРА).

 

 

 

 

 

 

 

Међу 30 рудника, музеја рударства и индустријског наслеђа са простора Европе, северне Америке и Аустралије, домаћој публици се представио и наш музеј са 8 одабраних фотографија по избору аутора изложбе Јакуба Стриновица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Делегацију рудника мрког угља „Рембас“ из Ресавице и Музеја угљарства, на свечаном отварању изложбе предводио је директор Ненад Лукић у пратњи руководиоца музеја Ненада Анжела.
Са љубазним домаћинима, директором музеја у Вјелички Јаном Годловским и директорком музеја за међународну сарадњу Моником Дзиобек-Мотиком, договорена је будућа сарадња у циљу афирмације, веће препознатљивости и заступљености Музеја угљарства ван граница Србије и региона.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предвиђено је да изложба након музеја у Вјелички буде приказана у музејима рударства и индустријског наслеђа широм Европе и света.

Обавештење за посетиоце

Поштовани посетиоци,
Обавештавамо Вас да је Музеј угљарства у Сењском Руднику почео са радом од понедељка, 11. маја 2020. године. Због новонастале ситуације, групне посете биће омогућене уз присуство максимално 10 посетилаца по групи, искључиво уз поштовање прописаних мера заштите.

Контакт

МУЗЕЈ УГЉАРСТВА у Сењском Руднику

35234 Сењски Рудник

тел: 035/620-735

mob: 064/80 66 990

email:

muzej.ugljarstva@jppeu.rs

muzejugljarstva@gmail.com

Радно време:

Понедељак - недеља од 9 до 17 часова